Til toppen

Inspirasjonen bak:
UND julekolleksjon


Kanskje har du allerede sett den fine julekolleksjonen til norske UND, og lagt merke til alle de ulike, stemningsfulle detaljene? Vi har tatt en prat med Charlotte Larsen i UND om årets julekolleksjon. 

- Hva er inspirasjonen bak årets julekolleksjon? 

Norsk livsstil, kultur og natur er inspirasjonskilden til alt vi gjør, og det gjelder også julekolleksjonen. Espen Askeladden fra norske folkeeventyr ble utgangspuktet vårt, og vår egen Askeladd ble til: Espen Vandremus og en gjeng med interessante venner. Videre tenkte vi på alt det rare Askeladden plukker med seg på veien, og det ble dermed naturlig at vi også laget en serie med fjær, papir, glasskuler - der alt har blitt til av det Askeladden har plukket med seg på sin vandring. 


- Hvorfor ville du lage en julekolleksjon? 

Julen er viktig for oss nordmenn. Adventstiden og julen er "lysfesten" vi sårt trenger i den mørkeste tiden på året. Da pyntes både hus og hytter i byer og bygder, og familie og venner samles til hverdag, kos og fest!

- Hvilke følelser håper du kolleksjonen vekker?

Jeg håper at julen vår vil vekke minner fra "gamle dager". Ikke fordi vi hadde det så mye bedre da, men jeg ønsker å fremkalle den forventningen og stemningen som julen i gamle dager hadde og som jeg føler vi har mistet litt i dagens forbrukersamfunn. For å få frem den nostalgiske stemningen av gammeldags jul i bildene av julen vår, fikk vil låne Embedsmanshuset på Gamle Bergen Museum. Det var veldig stas og resultatet ble akkurat sånn vi hadde ønsket at det skulle bli!


- Har du ett produkt som du liker ekstra godt i kolleksjonen? 

Jeg digger Espen Vandremus og gjengen! Men hvis jeg må velge er det julekulene jeg er mest fornøyd med. Jeg elsker de vintageinspirerte kulene, men favoritten er de transparente, hvite glasskulene med gullglitter på toppen og den elegante løv-charmen. De er så vakre og elegante og de er like fine som høst- og vinter-dekor på en kvist eller som julekuler på juletreet.


- Helt til slutt, hva synes du er det aller beste med julen? 

Det beste er å nyte adventstiden! Ikke stresse rundt, men pynte litt mer dag for dag. Planlegge gaver som (forhåpentligvis) virkelig vil glede, skrive julekort (planlegger det hverfall hvert år...), bake en ny kakesort, se julefilmer, gå på julekonserter og ikke minst være i lag med familie og venner.

Hele julekolleksjonen fra UND kan du se her.