Til toppen

Tenderflame intro

Kort intro til bruk av TenderFlame Første gangs bruk:

For å oppnå optimale flammer anbefaler vi ved første gangs bruk å fylle tanken full, og påse at man fukter hele veken godt med TenderFuel før opptenning. Det vil si at det skal fylles TenderFuel etter angitte mål, og at veken fuktes. Står det at tanken rommer 1 liter, skal du første gangen bruke dette. På mindre modeller/bordmodeller, eller i de tilfeller hvor man ikke vet hvor mye tanken rommer, fyller man TenderFuel opp til undersiden av «vekelokket», og fukter så veken fra oversiden. Når man, etter å ha fylt den opp, setter «vekelokket» tilbake i en av de mindre modellene/bordmodellene, skal det altså ikke stå Tenderfuel på oversiden av «vekelokket». Om så skjer, hell av overflødig TenderFuel til væsken er på undersiden av platen. Se forklaring på hvorfor dette er bør unngås i punktet om overtenning.

 

Overtenning:

Ved enkelte få tilfeller har det skjedd at væsken rundt veken har begynt å brenne ved overfylling. Det er da fylt på for mye TenderFuel slik at det ligger et «bad» av fuel på «vekelokket». Væsken kan da antenne i området rundt veken, og ikke bare på veken. Dette er ikke farlig. Glasset tåler dette, og flammen kan enkelt blåses ut eller kveles med et lokk. På større modeller må man la det brenne til overtenningen gir seg, eller fuel er brent ut. Det er viktig at dette skjer under oppsyn. Overtenning er ikke mulig dersom lampen ikke blir overfylt. Det vil si at det ikke skal stå TenderFuel langt opp over platen som holder veken.

 

«Poffer» din TenderFlame?

Om din TenderFlame har stått med TenderFuel i over tid uten å være i bruk, eller for eksempel har overnattet ute, kan det dannes små fuktperler i væsken og veken. Det er dette som gjør at det kan bli bittesmå «poff» når den tennes opp.

Det er på ingen måte farlig, og løses enkelt på denne måten:

1. Fukt veken med TenderFuel og tenn opp.

2. Poffer det? Blås ut, fukt veken på nytt og tenn opp igjen.

3. Poffer fremdeles?

4. Hell ut væsken (i vasken), fyll på ny TenderFuel, fukt veken igjen – og tenn opp! Eventuell poffing nå, gir seg etter noen få minutter – når fuktperlene i veken er «brukt opp».

5. Link til filmsnutt om «poffing» her: https://youtu.be/C9xlUBpba0I